| dc.description.abstract |
Қазіргі уақытта ауыл шаруашылығы және
оның жеміс шаруашылығы саласы, сондай-ақ тамақ және қайта өңдеу
өнеркәсібі жеміс дақылдарының өндірісі мен өнімділігінің тиімділігін
арттырудың өткір қажеттілігін сезінуде. Көгалдандыруды күшейту және
экологиялық жағдайдың нашарлауы жағдайында өсімдіктердің жаңа, жоғары
өнімді сорттарын құру, сондай-ақ биотехнологиялық әдістердің көмегімен
шешілетін генетикалық ресурстарды сақтаудың тиімді технологияларын
дамыту маңызды бола түсуде. Көгалдандыруға осы әдістерді енгізу
екпелердің морфогенетикалық әлеуетін арттырып қана қоймай, қолайсыз
экологиялық факторларға төзімді экономикалық құнды белгілері бар жаңа
сорттардың пайда болуын едәуір жеделдетуге, сонымен қатар тұтастай
алғанда саланың тиімділігін арттыруға мүмкіндік береді. |
ru_RU |